MasterChef jürisinin favorisi! Evde künefe yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 35-40 dakikada hazırlanıyor!

Haberin DevamıHaberin Devamı

Popüler aşçılık yarışması MasterChef’te günün konseptini Somer Sivrioğlu açıkladı. Yarışmacılar künefe yaptı. Ülkemizde en çok Hatay, Gaziantep ve Güneydoğu illerinde meşhur olan fakat Arap mutfağında da (bilhassa Lübnan, Filistin, Suriye’de) farklı varyasyonları bulunan bu eşsiz lezzet püf noktalarına dikkat edildiği takdirde harika oluyor.

Künefe sıcak servis edilen bir tatlıdır. İçindeki peynir uzar ve tatlı ile tuzlunun eşsiz dengesi damakta hoş bir tat bırakır.

Malzemeler (4 kişilik): 300 gram tel kadayıf, 150 gram tuzsuz künefe peyniri (veya tuzsuz dil peyniri / mozerella) 100 gram eritilmiş tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, İsteğe göre dövülmüş Antep fıstığı. Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, Birkaç damla limon suyu.

Yapılışı: Şeker ve suyu tencereye alın, kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Tel kadayıfı ince ince doğrayın veya elinizle didikleyin. Eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlayın. Künefe tavasını (veya yapışmaz küçük yuvarlak tava) yağlayın. Kadayıfın yarısını tabana güzelce bastırarak yayın. Üzerine dilimlenmiş peyniri serin. Kalan kadayıfı da peynirin üstünü kapatacak şekilde bastırarak yerleştirin. Orta ateşte, tavanın kapağını kapatarak altını kızartın (yaklaşık 6-7 dk). Alt taraf kızardığında düz bir tabak yardımıyla çevirin. Aynı şekilde diğer tarafını da pişirin. Sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Antep fıstığıyla süsleyin.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”